Kövess!

KÖVESD A LEANDER RISING G-PORTÁLT!

Ha nem akarsz lemaradni egyik hírről sem, akkor Facebook-on lájkold az oldalt, és így az elsők között értesülhetsz a legfrissebb információkról!

 
Üdvözlet!

Üdvözöllek téged kedves látogató Magyarország egyetlen Leander Rising-al foglalkozó rajongói oldalán! Rengeteg információt találsz nap,mint nap Magyarország egyik legnépszerűbb együtteséről.. Ha esetleg nem ismered őket, vagy csak nemrég találkoztál a nevükkel, ne csüggedj, a Leander menüben rengeteg hasznos információ vár rád. A híreket én gyűjtöm össze, forrásukat mindig kiírom! Kellemes böngészést kíván az oldal szerkesztője!

 
A banda

Köteles Leander 2009.08.19.-én közzétette YouTube-on a 'Csak te' c. klipjét. Nemsokkal később Vörös Attila felvette a kapcsolatot vele, és elkezdődtek a közös munkálatok. Sorba jöttek a jobbnál jobb dalok ( Viharom, tavaszom ; Szomorú Vasárnap...) Egy teltházas koncert után jött az ötlet: legyen zenekar. Ekkor csatlakozott a duóhoz Takács 'Jozzy' József és Maczák Márk. Koncertek, új dalok és videók hada indult útnak, majd tanulmányaira hivatkozva Márk kilépett. Az ő helyére érkezett Budai Béla, dobos. Szerződést kötöttek a Sony Music Hungary-vel, kiadták debütáló albumukat 2012 tavaszán 'SzívIdomár' néven. Több>>

 
Legutoljára feltöltött

Nézz be a galériába, ahol már több, mint 8.000 képet találsz a csapatról! 

 
Chat

Figyelem: hirdetni nem szabad, káromkodni sem, ha bárminemű kérdésed van, itt írj!


 
 
Újdonság

Köteles Leander a Leander Kills mellett az Amigod zenekar frontembere is. Június elején jelentették meg új daluk klipjét, a Rómeót

Klip   ///   Dalszöveg

 
Munkálatok

Leander Kills [2017]

Ki: Köteles Leander

Mi: új album (?)

Megjelenés: ismeretlen
 

Köteles Leander által vezérelt Leander Kills készíti a 2. stúdióalbumát, melyről maga a frontember posztolt egy videót. Az első ismert dal "Bárcsak mindenki meghalna" (nem biztos).

Információk   |   Képek   |  Dalok

Nyári fesztiválturné [2017]

Ki: Köteles Leander

Mi: turné

Kezdés: június 03.

Mint minden évben, több neves fesztivál is felkérte már a Rising-ot, és ez a Kills-el sincsen másképp. A csapat idén több híres rendezvényen, mint az EFOTT, Capmus vagy a SZIN, tiszteletét teszi!

Információk   |   Képek 

Strength Of Will [2017]

Ki: Vörös Attila, Takács József, Budai Béla

Mi: együttes

Mikor: május

Az ex-Leander Rising tagok Leander kivételével, új együttest alapítottak, mely a Strength of Will nevet kapta. A srácok gőzerővel dolgoznak a projecten!

Információk   |   Képek   |  Dalok

My October [2017]

Ki: Vörös Attila, Takács József, Budai Béla

Mi: klip

Mikor: ismeretlen

A Strength Of Will első kislemeze a 'My October' nevet kapta. Hamarosan megjelenik hozzá a klip is!

Klip   |   Képek   |  Dalszöveg

Moby Dick [2015- jelenleg]

Ki:  Budai Béla

Mi: együttes

Mikor: jelenleg is
 

Budai Béla a Leander Rising feloszlása után a Moby Dick-hez igazolt, akiknél bizonyított is! Jelenleg is a banda dobosa!

Információk   |   Képek   

Strength of Will [2016]

Ki:  Vörös Attila

Mi: album

Mikor: 2016.december 23.


Attila a feloszlás után nem tétlenkedett, neki is állt első szólólemezének, mely előző év végén jelent meg. Összesen 11 dalt tartalmaz, melyen korábbi bandatagjai is közreműködtek.

Információk   |   Képek   |  Dalok

 

 
Barátok


Kizárólag meghívásos!
Csak olyanok, akiknek témáját én is szeretem!

 
Oldal

°Szerkesztő: Eve (korábbi név: Niczy)
°Téma: Leander Rising& tagjai
°Nyitás: 2012.november 19.
°Design: #021. / előző kinézetek
°Felhasznált képek: ---
°Tárhelyek: gportal ; sosugary
°Elérhetőségek: facebook | e-mail
°Ajánlott böngésző: Google Chrome
°Ajánlott felbontás: 1280*1024
°Kódért köszönet: Efruse
°Köszönet: Lindadesign ; CherryUniverse
°Online látogatók:


Az oldal kapcsolatban áll az együttessel. Ettől függetlenül ez csupán csak egy non-profit rajongói oldal,amely azért jött létre, hogy minél több információt megtudjatok a bandáról. Minden kép / hír / videó / modul saját keresés vagy írás,  forrásukat mindig kiírom !! A galériában fellelhető képek egyike sem saját, csak bemutató jellegűek,a tulajdonosuk meg van említve! Ha bármilyen észrevételed van az oldallal,a tartalommal vagy akár velem kapcsolatban,kérlek szólj a chatben vagy az e-mail címen.

(c) LEANDER-RISING.gportál
2012-2017
 
Alapok

http://leander-rising.gportal.hu/portal/leander-rising/image/gallery/1353341802_17.png

A Leander Rising napjaink egyik legismertebb metál-rock együttese. Köteles Leander és a többiek nagy utat jártak be, és már két albumot tudhatnak a magukévá. Az első számtalan országban megjelent angol nyelven is. Érdemes átolvasni, hogy hogyan is jutottak el oda, ahol most vannak!

Kezdetek (2009-2010)

  

A Leander egy magyar együttes Budapestről. Köteles Leander nevéhez fűződik, aki épp abban az időszakban hagyta ott a Babylon zenekart, feltöltötte 2009-ben bemutatkozó klipjét Csak te néven. Óriási érdeklődést váltott ki az interneten és hazai szintéren is. Ki akart menni New York-ba, ekkor még meg sem fordult fejében egy új együttes ötlete...

Nemsokkal ezután rátalált Vörös Attila, aki akkor már ismert gitártehetség volt , megbeszéltek egy találkozót, majd megkezdődtek a közös munkálatok. Attila 2010-ben csatlakozott az amerikai Nevermore-hoz. Eleinte csak vendégszólóival egészítette ki Leander szerzeményeit (Viharom tavaszom ; Az  ördög naplója), később már duóként működtek tovább. 

Rövid időn belül óriási népszerűségre tettek szert, és ebben az időszakban készíítették Seress Rezső világhírű szerzeményének, a Szomorú Vasárnapnak a feldolgozását. Nemsokkal később megszületett az első közös daluk, a Szívidomár. Mialatt Attila a Nevermore-al turnézott, Leander elkészítette a duó legsikeresebb videóját,a Bad romance covert.

2010 szeptemberében váratlan fordulat következett be: egy teltházas koncerten debütált a duó, ahol a bulit 150 fősre szervezték, közel 600 ember volt kíváncsi. Ezen a sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, hogy megalapítják zenekarukat. Így került be Takács "Jozzy" József gitáros (String Theory) és Maczák Márk dobos. A Leander név mellett döntöttek. Elkészítették újabb feldolgozásdalukat, az Only Girl-t és rengeteg saját dalt is írtak. 

Szívidomár-korszak (2011 - 2012 )

  

2011 márciusában egy kicsi,4 állomásos miniturnét indítottak. Minden egyes alkalommal teltház fogadta őket, a fővárosi koncerten közel 900 ember volt kíváncsi a friss formációra. A sikerek után nem sokkal Márk kivált - tanulmányai miatt - és helyére Budai Béla érkezett, aki egy ideje már együtt zenélt Attilával (Vulgar Display of Cover). A lendületen ez nem változtatott semmit, sikeres nyarat zártak,rengeteg fesztivállal és egy 1200 fős Zöld Pardonos koncertet is csaptak, ahol felfigyelt rájuk a Sony Music. 2011 júliusában le is szerződtek, majd szeptember 10-én belekezdtek egy 2 hónapos országos turnéba.

2012 március 26-án megjelent hazánban a Szívidomár címet viselő debütáló albumuk. A lemezt igencsak jó kritikák hada fogadta. Nemsokkal később a Ballantine's Fonogram különdíját is átvehették,mint "Az év együttese" . Nevük Leander-ből Leander Rising-á alakult,mivel kiderült, hogy Németországban egy zenész a Leander művésznévvel próbálkozik. A külföldi tervek miatt kellett a névváltoztatás. Júliusban megjelent az USA-ban a Szívidomár angol nyelvű verziója, a Heart Tamer. Augusztus 24-én felkerült a YouTube-ra a Ghost away klip.

A fiúknak tartalmasan telt az év,hiszen sok koncertet adtak,pl: Zöld Pardon, FEZEN, Hegyalja Fesztivál,stb... A Sony felkérte őket egy kezdeményezésben, ahol Baricz Gergővel és Kálloy-Molnár Péterrel együtt feldolgozták egymás dalait.A Némán állni (Baricz Gergő dala) már a Youtube-on is fent van,mint koncertfelvétel. Elkészült egy duett a Within Temptation énekesnőjével, ami a Between two worlds and I címet viseli. (Két világ közt).Sikeresen megnyerték a Suzuki által kihirdetett versenyt, így egy 1 000 000 Ft-os klipkészítési lehetőséget nyertek.

"Nem akarok többé játszani..." 2013

  

2013 elején Keresztes Ildikó a Nem akarok többé játszani c. dalával indult a Dal  versenyen, hogy ő képviselhesse hazánkat az Euróvíziós Dalfesztiválon.Ezt Köteles Leander írta neki. Sikeresen vették az elődöntőt,a középdöntőt, bejutva így a döntőbe,ahol végül az 5.helyen zárták a műsort.

Az MR2 Akusztik műsorában előadták a dalaik akusztikus verzióját, és 2 új számot is hallhattunk: Hóvirág és 27 év. Február 7-én az Arénában léptek fel Leanderék Slash előtt. A február és március stúdiózással telt szinte, 5 magyar és 2 angol dal felvételére került sor. ( Hóvirág, 27 év, Öngyötrő, Nem  akarok többé játszani-Leander Rising version ; Félő lény; Öngyötrő-angol).

A 2013-as tavasz elég mozgalmas és tartalomdús volt .Március 15-én startolt tavaszi turnéjuk. Április 30-án publikálták a Hóvirág végleges verzióját,ami már kevesebb,mint 2 nap alatt meghaladta a 10.000.-t. Május 17-én kezdetét vette a "Dirty Black Summer" nevezetű nyári turnéjuk,melynek 2. állomása rögtön egy neves fesztivál volt,  több száz ember előtt léptek fel a Pannónia Fesztiválon 18-án. Még ebben a hónapban leforgatták új videóklipjüket az Öngyötrő c. dalukhoz. Június 4-én elő is adták a klipes dalt a Zöld Pardonban.
 
Nemsokkal azután, hogy az Öngyötrő munkálatai befejeződtek, a hónap közepén újabb forgatásra került sor, mely a Félőlény-t filmesítette meg. Ezt a klipet az "I love Suzuki" által megnyert 1 milliós pályázat finanszírozásával készítették.   A 2013-as Hegyalja Fesztiválon maga Phil Anselmo (egykori Pantera,jelenleg Down frontembere) gratulált a csapatnak,miután előadták az I'm broken-t. Azon az estén Vörös Attila a "Bury me in smoke" végén együtt zenélhetett a Down-al.
Attila részt vett az Alcohol zenekar "Rockhimnusz" dalában, olyan neves rockzenészekkel együtt,mint Nagy Feró, Vikidál Gyula, Petrás János,stb..Július 25-én végre sor került az egyik új dal, a Félőlény videóklipjének premierjére. Ugyanezen a napon adta le a DunaTv az áprilisi A38 Hajón felvett akusztikus koncertet.Augusztusban leszerződtek a Hear Music Hungary-vel, ezzel megalapozva a 2. albumukat.

Szeptembertől ismerős arcot láthattak a rajongók az RTL Klub sikersorozatában.Vörös Attila megkapta Dávid szerepét az Éjjel-Nappal Budapestben. A hónap végén hosszas várakozás után közzétették őszi turnéjuk állomásait. Az AlföldTV-nek adott interjúban megerősítik a hírt, miszerint 2014 tavaszán vagy őszén érkezik a 2. Leander Rising album.November 23-án közös koncertet adtak a Subscribe-al, a Depresszióval, Ektomorfal, a Bloody Rootsal és a Sunsettel a Petőfi Csarnokban. Decemberben újabb készülő dalról rántották le a leplet, ez pedig a Kamionos dal,amit Major Benedek, kamionversenyző ihletett. Ugyanebben a hónapban Leander két régi zenésztársával, Maczák Márkkal és Fábri Andrással, kiegészülve Czifra Mikivel,bemutatta új csapatát, az Am I God-ot. 7-én első daluk is debütált, "Calling the Oceans" néven.

TOVÁBB a következő oldalra >>>

 

 

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók